Quantcast

Bárcenas reconeix l'existència d'una caixa B quan era tresorer del PP

L'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas , ha comparegut aquest matí a la trentena jornada de l'macrojuico sobre el cas Gürtel. En les seves primeres declaracions ha reconegut l'existència d'una "comptabilitat extra comptable" del PP.

La fiscal Corrupció li ha formulat diverses preguntes sobre l'existència d'una caixa B durant la seva època com a tresorer en el Partit Popular, juntament amb Álvaro Lapuerta. Tot i que ha volgut evitar donar-li el mateix nom que l'acusació, si ha reconegut l'existència d'ingressos que no figuraven en la comptabilitat.

Entre altres qüestions, ha reconegut com a propis els anomenats "papers de Bárcenas " en els que s'apuntaven les suposades donacions que alguns empresaris feien al PP, que posteriorment es repartien entre alguns dels seus membres. L'acusació assenyalava que aquests diners tenia com a finalitat l'adjudicació d'obres públiques, fet que l'extresorer ha negat.

D'altra banda, Bárcenas ha donat la seva versió dels fets sobre la ruptura de Corretja amb el Partit Popular. Defensa que va ser tant Mariano Rajoy com Álvaro Lapuerta els que van decidir acabar amb les relacions entre el partit i Francisco Correa en conèixer que la seva empresa podia estar realitzant activitats il·legals. Ha negat que el presumpte capitost li lliurés cap donació ni per a ell ni per al Partit Popular, contradient les declaracions de Correa.

Comentarios de Facebook