sábado, 19 septiembre 2020 12:19

Trillo abandona el seu càrrec com a ambaixador d'Espanya a Londres

Federico Trillo ha anunciat aquest dijous que deixa el seu càrrec com a
ambaixador d'Espanya a Londres després que el Consell d'Estat l'hagi
responsabilitzat per primera vegada de l'accident del Yak-42 ocorregut
el 2003 quan era ministre de Defensa.

Trillo s'ha presentat davant els mitjans a l'Ambaixada de Espanya a Londres per llegir el comunicat en el qual anunciava el seu relleu com a ambaixador i la seva intenció d'incorporar-se a la seva carrera professional en el Consell d'Estat .

L'exministre de Defensa durant el Govern de José María Aznar ha recordat en el comunicat que “fa ja algun temps vaig comunicar al Govern la meva decisió de ser rellevat com a ambaixador al Regne Unit “ i ha anunciat que el relleu del seu càrrec es durà a terme aquest divendres “per les vies establertes”.

La decisió de Trillo arriba després que el passat 3 de gener es divulgués un informe del Consell d'Estat sobre la responsabilitat del Govern en l'accident del Yak-42 ocorregut el 26 de maig de 2003 i en què van morir 62 militars. L'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va anunciar que seguirà el dictamen del consell d'Estat , malgrat el seu caràcter no vinculant”. Una decisió que ha estat recolzada pel president del Govern, Mariano Rajoy.

Fins que hi hagi nou ambaixador després del relleu de Trillo, el màxim responsable a Londres serà l'encarregat de Negocis Juan López Herrera.