domingo, 27 septiembre 2020 2:45

Peña Nieto assegura que “Mèxic no pagarà el mur”

Enrique Peña Nieto, president de Mèxic, ha tornat a insistir que el seu govern “no pagarà el mur”, contestant així a les declaracions de Donald Trump en la seva primera roda de premsa des que va ser elegit president.

Trump ha comparegut per primera vegada davant els mitjans des de la seva elecció i ha tornat a reiterar la seva intenció de construir el mur fronterer amb Mèxic per frenar la immigració il·legal i que Mèxic “tornarà” els diners de les obres.

Davant d'aquestes declaracions, Enrique Peña Nieto ha aprofitat la 28a Reunió Anual de Cònsols i Ambaixadors de Mèxic per respondre a Trump: “És evident que tenim algunes diferències amb el pròxim Govern dels Estats Units, com el tema del mur que, per descomptat, Mèxic no pagarà”.

A la cloenda de l'acte, Peña Nieto ha apuntat que “el món veurà a Mèxic com un país que, amb audàcia i pragmatisme, privilegia el diàleg i l'entesa per aconseguir beneficis concrets per als mexicans. D'aquesta manera el president mexicà sí s'ha mostrat disposat a dialogar amb Trump, no només sobre el tema del mur sinó també sobre els acords de lliure comerç que hi ha entre tots dos països i que Trump pretén tombar perquè considera que perjudiquen la indústria del seu país.

Encara que va a mantenir una posició de negociació i diàleg, Peña Nieto ha afirmat que no són negociables principis bàsics com la nostra sobirania, l'interès nacional i la protecció dels nostres connacionals”.