Compartir

Francesc Homs ha estat acusat per la Fiscalia del Tribunal Suprem per haver col·laborat en la consulta sobiranista del 9-N, prohibida pel Tribunal Constitucional. La pena que se li demana pels delictes de prevaricació i desobediència greu conjuntament és de 9 anys d'inhabilitació, per la qual cosa no podrà presentar-se a cap càrrec públic.

Si es jutgessin per separat ambdós delictes, la condemna seria de set anys i sis mesos per un delicte de prevaricació, i una multa de cinc mesos amb una quota diària de 500 euros i inhabilitació durant un any i un mes pel delicte de desobediència.

L'exconseller de la Presidència i Portaveu del Govern de Catalunya no hauria adoptat cap mesura necessària per evitar la celebració d'aquesta consulta. A més, s'afegeix en l'escrit d'acusació que “va impulsar activament els treballs preparatoris de la convocatòria, va posar els serveis jurídics del seu departament a disposició del Centre de Telecomunicacions i Teconologies de la Informació”.

Tot i que el jutge instructor de la causa no prengués en consideració l'escrit d'acusació de la Fiscalia contra Homs, el fiscal ha considerat que les seves actuacions constitueixen un delicte de prevaricació administrativa i de desobediència greu.

Alguns dels actes pels quals se l'acusa és el d'haver promogut activitats essencials relacionades amb el suport logístic a la consulta del 9-N, sabent que el Tribunal Constitucional havia declarat la il·legalitat de l'acte.

Per altra banda, va condicionar el pavelló de Montjuïc per a albergar a la premsa internacional en aquestes instal·lacions. Totes les obres realitzades es van dur a terme posteriorment a la il·legalització de la consulta per part del Tribunal Constitucional.