Compartir

Un informe del Consell d'Estat ha responsabilitzat , per primera vegada, a l'ex ministre de Defensa, Federico Trillo , per l'accident en què van morir 62 militars espanyols en el conegut com Yak-42 , l'any 2003.

Tant Podem com PSOE han exigit la dimissió immediata de Trillo com a ambaixador a Londres argumentant la responsabilitat política que pesa sobre l'exministre. Les dues formacions polítiques han exigit la compareixença dels ministres de Defensa i Afers Exteriors.

Per la seva banda, Mariano Rajoy ha declarat desconèixer l'informe del Consell d'Estat i ha dit que es tracta d'un assumpte que ja ha estat substanciat judicialment. Pablo Casado també ha defensat a Trillo, dient que no es pot comparar la tasca que actualment exerceix com a ambaixador als fets que van succeir fa més de 10 anys.

les famílies de les víctimes també exigeixen la dimissió de Trillo. Gràcies a aquest nou informe han declarat sentir-se una mica més esperançades. Fins ara, havien rebut una indemnització per part de l'empresa alemanya propietària de l'aeronau (uns 6.200.000 d'euros).

L'informe redactat pel Consell d'Estat ha donat llum al que les famílies exigien durant anys, ja que fins ara no s'ha produït cap responsabilitat política de l'accident més tràgic de militars espanyols en època de pau.