Compartir

Un atemptat amb cotxe bomba en un concorregut districte de Bagdad (Iraq) ha provocat la mort d'almenys 37 persones a més d'unes 65 persones ferides. Aquest atac ha coincidit amb l'arribada del president francès, François Hollande , a l'Iraq.

El cotxe bomba es trobava a la plaça Ciutat de Sadr , que se situa en un barri en el qual la majoria dels seus habitants són xiïtes. Daesh ha fet públic que la destinació real del cotxe bomba era una reunió de musulmans xiïtes.

L'Estat Islàmic ja ha reivindicat l'autoria de l'atemptant a la seva pàgina web. Aquest ha estat un dels tres atacs terroristes que ha patit la ciutat en els últims tres dies. Un d'ells va ser per Cap d'Any i va causar la mort a més de 28 persones, el segon es va cometre en Any Nou a la ciutat d'Al Najaf causant la mort a set persones.

El president francès ha arribat aquest dilluns a Erbil (Iraq). Ha volgut mostrar el seu suport als tropes iraquians després de posar en marxa l'operació per la qual es pretén recuperar la ciutat de Mossul . Després de les reunions previstes amb diferents mandataris, l'Hollande visitarà a les tropes franceses situades al nord del país.