Quantcast

Rajoy fa balanç de 2016: "La meva voluntat és que aquesta legislatura duri quatre anys"

Després de la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres, en la qual s'ha aprovat pujar un 8% el salari mínim i incrementar un 0,25% , entre altres coses, el president del Govern , Mariano Rajoy , ha fet balanç de l'any 2016, al qual ha qualificat com "l'any de la incertesa, de les decisions inesperades, dels fets sense precedents i dels sobresalts polítics".

A nivell nacional ha destacat els 10 mesos de Govern en funcions i la repetició de les eleccions , dos fets sense precedents a Espanya i que, segons ell, van acabar gràcies a l'actuació del seu Govern ia la "responsabilitat d'altres grups polítics", com Ciutadans i CC, que van signar al costat del PP un pacte d'investidura, i al PSOE, que es va abstenir en segona votació.

També ha volgut recordar els acords assolits amb altres partits en els dos mesos que van de legislatura, com la paralització del calendari d'implantació de la LOMCE, la pujada de l'SMI o l'aprovació dels objectius de dèficit i del sostre de despesa. Acords que han "evitat mals majors".

Sobre la qüestió territorial , Rajoy ha dit que el seu Govern farà tot el possible "per donar satisfacció a les demandes territorials" < / em>, encara que ha estat molt clar: "El Govern no va autoritzar cap referèndum que pugui liquidar la sobirania nacional".

El president del Govern assegura que la seva voluntat "és que aquesta legislatura duri quatre anys" , i si "les coses bé, serà una legislatura llarga i fructífera ".

Comentarios de Facebook