Compartir

El PSOE ha arribat a un acord amb el Govern per impedir que tallin la llum a les famílies més vulnerables . Aquest divendres o la setmana que ve el Consell de Ministres aprovarà aquest pacte.

Un dels punts que s'ha d'aclarir abans del mes d'abril és definir que és un "consumidor vulnerable" . A més, han de posar-se d'acord amb les comunitats autònomes i els propis ajuntaments ja que seran aquestes institucions les encarregades de prestar els serveis socials necessaris perquè aquesta iniciativa pugui tirar endavant.

En l'acord també ha col·laborat Ciutadans , però Podem ha decidit mantenir-se al marge ja que ha declarat que tan sols es tracta d'un "paperot" i un pegat, no una mesura real per a combatre la pobresa energètica.

Amb aquesta nova mesura es tindran tres tipus de consumidors. El consumidor ordinari, el consumidor amb suport econòmic i finalment el consumidor vulnerable. Aquest últim tindrà la possibilitat d'endarrerir el pagament de la llum i fins i tot evitar el tall de subministrament per impagament.

El portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando , ha dit que es tracta del principi de la fi de la pobresa energètica. Per la seva banda, el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, ha afirmat que es procedirà a reformar l'article 52 de la Llei del Sector Elèctric perquè segueixi endavant la reforma.