Compartir

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha comparegut davant els mitjans començant el seu discurs dient aquestes paraules: “Aquest és un dia molt difícil”. Ha afegit que aquest “lamentable fet” serà castigat amb “tot el pes de la llei”.

Les sospites sobre que l'atemptat hagi estat comès per un refugiat semblen que augmenten i la cancellera ha declarat que “això seria particularment desagradable per a les moltes persones que realment necessiten protecció”, i ha afirmat que si es confirmen aquestes sospites serà un fet “difícil d'assimilar”.

Als alemanys els ha demanat que no es paralitzin davant el mal i que tinguin la “força per viure com volem viure els alemanys: lliures, units i oberts”. Per aconseguir això cal que s'aclareixin tots els fets, ja que encara no s'ha confirmat que es tracti d'un atac terrorista, però totes les sospites hi apunten.

Pel que fa a les investigacions, la policia va detenir un dels que anaven a la cabina del camió. No obstant això, ara les autoritats creuen que no es tracta del veritable autor d'aquest atemptat comès en el mercat nadalenc situat a la zona oest de la capital alemanya. L'home pakistanès detingut ha negat tots els càrrecs dels que se li imputen.

Fins ara, la xifra de morts se situa en 12 i 48 ferits, 18 dels quals es troben en estat greu.