Compartir

La Policia alemanya ha confirmat que el atropellament d'una multitud en un mercat de Nadal de Berlín durant la nit d'aquest dilluns va ser un "acte intencionat" i apunta a un "atemptat terrorista".

De moment són 12 les persones mortes i hi ha 48 ferits . El succés va tenir lloc en un mercat situat en una de les zones més cèntriques de la capital alemanya, plena de comerços, restaurants i hotels.

El conductor va fugir del lloc després d'estavellar el camió contra un gran pi de Nadal del centre de la plaça. Segons fonts policials, el sospitós de l'múltiple atropellament és un pakistanesa de 23 anys que respon al nom de Naved B . i que hauria arribat a Alemanya el passat mes de febrer com refugiat.

Pel que sembla, va arribar fins al país a través de la ruta dels Balcans i era conegut de les forces de seguretat alemanyes per petits delictes, però no per res relacionat amb el terrorisme.

Al seient del copilot jeia un segon home, de nacionalitat polonesa, i previsiblement el conductor del vehicle, propietat d'Ariel Zurawski, el seu cosí.

El camió de la marca Scania cobria la ruta entre Itàlia i Berlín carregat d'una estructura d'acer per a construcció. Se sospita que va poder haver estat robat a Polònia.