martes, 22 septiembre 2020 14:26

Alerta per inundacions a Múrcia i la Comunitat Valenciana

El temporal de pluja que ha afectat la zona de la Mediterrània durant aquest cap de setmana continua. La consellera de Presidència de Múrcia, María Dolores Pagán, aquesta matinada ha elevat al nivell 2 el pla de Protecció Civil davant les inundacions. Això suposa la intervenció de mitjans estatals per fer front a les mateixes. La consellera també ha sol·licitat la presència d'Unitat Militar d'Emergències amb base a Betera (València).

La regió continua en alerta taronja des del cap de setmana. El temporal de pluja que està assotant Múrcia ha provocat el tall de carreteres per Inundacions a Cartagena, Torre Pacheco, San Javier, Lorca, San Pedro del Pinatar i Mazarrón. Educació ha suspès les classes a 28 municipis de Múrcia i a 50 de la Comunitat Valenciana. Més de 350 persones han estat rescatades de vehicles i habitatges a la regió de Múrcia.

A Alacant s'esperen que caiguin 140 litres per metre quadrat. Els veïns d'Oriola han passat la nit en blanc a l'espera de ser desallotjats pel desbordament del riu Segura, cosa que no passava des de fa 29 anys. El Segura s'ha desbordat a l'altura del Pont del Rei, el barri de Sant Pere i la Vereda del Rotllo segons ha informat a través d'un comunicat l'alcalde oriolà, Emilio Bascuñana.

Es preveu que segueixi plovent, per la qual cosa Oriola manté el nivell màxim d'alerta per risc d'inundació. Múrcia, València i Alacant mantenen l'alerta taronja.