Compartir

El President de la Generalitat, Ximo Puig , ha anunciat que mantindrà, aquesta tarda, una reunió amb el nou ministre de Foment, Iñigo de la Serna , a la que li plantejarà "amb total rotunditat" la necessitat d'un pla específic per a la posada en marxa del Corredor Mediterrani .
en aquest sentit, ha reclamat el Govern central un "canvi d'actitud", ja que la manca d'aquesta infraestructura està "castigant amb claredat" a la economia de la Comunitat Valenciana.
Puig ha assegurat que tant la Comunitat Valenciana com les altres regions de l'arc mediterrani estan "clarament posicionades "a favor d'aquesta connexió ferroviària, i ha recordat que hi ha" grans empreses espanyoles que estan molt pendents "del desenvolupament de la infraestructura.
Puig ha demanat que es compleixin els terminis perquè la primera fase del tercer carril estigui en funcionament, però ha remarcat que el Govern valencià no es conformarà amb aquesta " solució provisionals l".
És per això que ha assegurat que l'executiu valencià va a " mantenir la seva exigència " i intentarà sumar "agents reivindicadores perquè, per part del Govern d'Espanya, es prenguin decisions".
quant a la posició la Unió Europea, Puig ha assegurat que a Brussel·les sempre ha trobat " més compressió que a Madrid ". No obstant això, també ha exigit un canvi en la política econòmica europea, per al que seria fonamental el desenvolupament del corredor