Compartir

La comunitat de Madrid ha aprovat aquest matí una Projecte de Llei sobre la Igualtat de Tracte i la Protecció contra les Accions d'Incitació a l'Odi, la Discriminació i la Tolerància. Amb aquesta nova normativa s'implanten normes que multen aquells usuaris que insultin a través de les xarxes socials.

Les infraccions es classifiquen des de lleus fins a molt greus. Les quantitats van des de 3.000 euros fins a 45.000 euros per cas d'homofòbia o xenofòbia. El grau de gravetat es mesurarà segons la permanència de les repercussions, el grup de persones afectades, la intencionalitat de l'autor i la incidència.

És la primera llei autonòmica que regula aquest tipus de delictes. A més, serà la pròpia Administració i no els policies locals qui podrà multar. Una altra novetat és que la pròpia Comunitat de Madrid es podrà personificar com a part acusadora en els casos molt greus.

Perquè es duguin a terme les diferents sancions serà necessari que s'hagi presentant la denúncia pertinent en cada cas.

El PSOE ha presentat un text normatiu alternatiu a aquesta nova regulació que, segons Cristina Cifuentes, no té sentit ja que es tracta d'un desenvolupament molt semblant al qual es va aprovar a l'Assemblea madrilenya.