Compartir

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez , buscarà un Pacte d'Estat perquè la jornada laboral a Espanya , amb caràcter general, acabi a les 18.00 hores”. A més, pretén “estudiar les possibilitats que tindria el canvi de fus horari“, pel que s'hauria retardar una hora el rellotge, adoptant l'horari de Portugal o el Regne Unit.

Així ho ha anunciat aquest dilluns durant la seva intervenció a la Comissió d'Ocupació i Seguretat Social al Congrés. El que es pretén amb aquest canvi és aconseguir la conciliació entre treball i família millorant els mecanismes “amb fórmules com el teletreball o la creació d'una borsa d'hores per gestionar assumptes propis”.

Dins d'aquestes mesures, Báñez també buscarà ampliar el permís de paternitat de dos a quatre setmanes i aprovar un pla especial d'Igualtat i contra la discriminació laboral entre dones i homes.

Així mateix, la ministra d'Ocupació ha assegurat la seva intenció de portar a la Cambra baixa la creació del sistema de motxilla austríaca, que consisteix en la creació d'un fons individualitzat per a cada treballador assalariat, que aquest podria utilitzar en cas d'acomiadament, per formació o, al terme de la seva vida laboral, com a complement per a la seva jubilació, si no ho hagués utilitzat abans.