Compartir

Una noia de 16 anys ha estat detinguda per agents del grup de Delictes Informàtics de la Policia Foral de Navarra acusada d'un delicte de maltractaments psicològics continuats cap a una companya de classe. L'assetjament es va produir a través de la xarxa social Ask.fm .

El pare de la noia va ser el que va iniciar aquesta investigació interposant una denúncia en la qual es relataven els insults i les injúries cap a la seva filla. Encara que només s'hagi detingut una jove, actuava amb un grup d'amigues que també són companyes de classe de la víctima.

Com que la xarxa social no publica la identificació dels seus usuaris, es va procedir a emetre una ordre judicial pel qual es va demanar a Ask.fm a identificar el usuari d'aquest correu electrònic. D'aquesta manera van descobrir que la direcció de correu pertanyia a un dels professors del centre educatiu. Per això, també se l'acusa d'un delicte de revelació de secrets i d'usurpació de l'estat civil.

El grup de noies va crear un perfil fals en aquesta xarxa social, amb una foto semblant a la de la víctima i amb un nom també semblant.

La menor ja ha estat posada en llibertat tot i que els fets ja han estat comunicats a la Fiscalia de Menors perquè decideixi sobre aquest assumpte.