domingo, 27 septiembre 2020 3:52

Confirmen que l'avió del Chapecoense no tenia combustible en el moment de l'impacte

L'avió accidentat aquest dilluns prop de l'aeroport de Medellín (Colòmbia) "no tenia combustible" , segons han confirmat les autoritats aeronàutiques colombianes . "Podem afirmar clarament que l'aeronau no tenia combustible en el moment de l'impacte , per tant vam iniciar un procés d'investigació per poder establir el motiu" , va dir Fredy Bonilla, secretari de seguretat de l'Aeronàutica Civil de Colòmbia, en roda de premsa.

L'avió estavellat aquest dilluns es trobava a tan sols 17 quilòmetres de la capçalera de la pista d'aterratge de l'Aeroport José María Córdova de Rionegro. L'accident va causar 71 morts i sis ferits entre els seus 77 ocupants. A l'avió viatjava l'equip brasiler Chapecoense. Entre els sis supervivents es troben tres jugadors, un periodista i dos de la tripulació.

La manca de combustible és una de les hipòtesis que es manegen que va poder causar l'accident a Cerro Gordo, localitat propera a Medellín.

Fredy Bonilla també va recordar en roda de premsa que les normes internacionals estableixen que una aeronau ha de comptar amb combustible suficient per a cobrir la ruta i tenir una reserva addicional que garanteix una autonomia de vol addicional de 30 minuts.

El director de l'Institut Nacional de Medicina Legal i Ciències Forenses de Colòmbia, Carlos Eduardo Valdés, ha informat que ja han estat identificats 59 cossos entre les víctimes de l'accident . D'aquests 59 cossos, 52 són brasilers, cinc bolivians, un paraguaià i un veneçolà.