Compartir

El Partit Popular va declarar davant el jutge que les donacions que van fer tant Rita Barberá com els seus regidors eren il·legals . Un auditor del partit, Carlo Luca, va acudir davant el jutge de forma voluntària.

Després de la reforma del Codi Penal, les persones jurídiques també poden ser responsables penals . En el cas Taula el PP està imputat com a persona jurídica. El atenuant que es preveu en el codi per a les persones jurídiques és confessar al jutge els fets delictius. Aquesta ha estat l'estratègia que ha decidit dur a terme els populars.

Luca ha defensat la innocència del PP a nivell estatal ja que no tenien coneixement dels ingressos que s'estaven fent a València ja que es tractaven de compte que no estaven fiscalitzades. A més, ha dit que el Partit Popular va posar totes les mesures necessàries per evitar que casos com aquests poguessin ocórrer en les seves formacions perifèriques.

Malgrat els seus continus intents per evitar seguir sent investigats, el PP seguirà immers en aquest cas ja que no ha aportat les proves necessàries per mostrar que es van posar totes les mesures necessàries per evitar les irregularitats a València.

L'auditor va insistir en el fet que els comptes bancaris no són competència de la formació a nivell nacional, sinó que correspon als propis ajuntaments .