Compartir

Els diputats de Units Podem s'han absentat del ple del Congrés per no participar en el minut de silenci en homenatge a Rita Barberá , que ha mort aquest dimarts d'un infart en un hotel de Madrid.

El líder de Podem, Pablo Iglesias , ha justificat la seva postura al·legant que no poden participar en un homenatge polític a algú "la trajectòria està marcada per la corrupció " . També ha explicat que lamenten la mort de Barberà i envien els seus "condol en l'àmbit privat" .

En una declaració a la sortida del Congrés Iglesias ha dit que: "Potser tindria més sentit que en aquest hemicicle homenajeáramos a les víctimes de la pobresa energètica o de la corrupció" .

Lamentem la mort de Barberà però no podem participar en un homenatge polític a algú la trajectòria està marcada per la corrupció

Pablo Iglesias (@Pablo_Iglesias_) 23 novembre 2016

El número dos d'Podem, Iñigo Errejón , també ha expressat la seva postura a través de Twitter : " Respecte i condol en l'àmbit privat, però no vam participar en l'homenatge polític pòstum, en seu parlamentària, a Rita Barberá ".

Alberto Garzón , líder d'Esquerra Unida, també ha parlat sobre la seva postura davant el minut de silenci per Rita dient que en política "cal atacar sense pietat a les idees, i respectar a les persones que les defensen" però "els homenatges a personatges corruptes sobren" .

Després de conèixer la notícia sobre la mort de Barberà Ana Pastor , presidenta del Congrés, ha demanat un minut de silenci en el qual han participat tots els presents a l'hemicicle excepte Units Podem i part dels del Grup Mixt.