Compartir

Fátima Báñez ha volgut llançar aquest dimarts un missatge tranquil·litzador sobre el sistema de les pensions en la seva intervenció a la Comissió del Pacte de Toledo, celebrada al Congrés. La ministra s'ha dirigit als joves i pensionistes actuals afirmant que: “les seves pensions estan garantides en el mitjà i llarg termini”.

La ministra ha defensat que Espanya posseeix un sistema de pensions “fort, sostenible i preparat per al futur”. Com a prova d'això Báñez ha ressaltat que des de 2013 la Comissió Europea no ha recomanat cap reforma al respecte. La ministra considera que “Espanya és el país més ben preparat d'Europa fins a 2060 en despesa pública en pensions sobre el PIB” i l'ha situat en el 11% en 44 anys.

Fátima Báñez ha comparegut per informar sobre la situació del sistema i les mesures que s'adoptaran per garantir la seva sostenibilitat. Un altre motiu pel qual és optimista pel que fa al tema de les pensions en un futur és la correcció de la massiva destrucció de l'ocupació, acusant a l'alt nivell d'atur durant la crisi com una de les causes del dèficit de la Seguretat Social.

La titular d'ocupació ha volgut assenyalar que la Comissió del Pacte de Toledo és “el pilar més important del seguiment i de visió de futur del model de Seguretat Social” i ha qualificat l'acord signat el 1995 com el gran pacte social de la democràcia.

La Comissió del pacte de Toledo s'ha reunit el dia en què s'ha conegut la dada de despesa en pensions contributives de novembre que ha ascendit a 8.599.000. La pensió mitjana de jubilació se situa en 1.049,42, un 2,07% més. Amb aquesta dada la ministra ha volgut recalcar que es paguen “més pensions que mai, a més pensionistes i més altes” .