Compartir

Com tots els anys, torna a Espanya el Black Friday. Per als amants de les gangues, acollir aquesta tradició nord-americana suposa tot un esdeveniment, i és que el Black Friday porta fins al 50 per cent descompte en productes de tot tipus. Als EUA se celebra el primer divendres després del dia d'Acció de Gràcies, i és un dia festiu. A Espanya la festa de les rebaixes arribarà el proper 25 de novembre. El gran dia té origen en els anys 60, quan un comerciant minorista nord-americà, que volia augmentar les seves vendes durant les festes, va decidir convertir les pèrdues marcades en vermell del seu quadern de comptes en beneficis. Amb el pas del temps s'ha convertit en un dels majors esdeveniments comercials de l'any.

A Espanya cada vegada són més les marques que se sumen al Black Friday i ja preparen les seves ofertes per a aquest dia, per cinquè any consecutiu batent rècord de xifres. Entre les oportunitats que es poden trobar hi ha serveis especials, despeses d'enviament gratis o cupons per a compres posteriors.

Encara que moltes companyies opten per mantenir el secret, alguns sectors ja han revelat en què consistiran les seves ofertes. En l'àmbit esportiu, Adidas oferirà una rebaixa del 20% durant el cap de setmana en tots els seus productes, mentre que Nike augmentarà el descompte en el seu web per als usuaris registrats, fins a un 30%. El sector del moble es suma a l'allau dels grans preus, Ikea s'atreveix amb el 50% en els seus productes i amplia el període de rebaixes del 21 al 27 de novembre. Pel que fa a tecnologia, la gran aposta la fa el Corte Inglés, que a més es llança amb la meitat de preu en la venda d'entrades. També viatjar serà més barat, durant el Black Friday, la companyia Avança oferirà descomptes en línia ia taquilla, a més d'una rebaixa per a futurs trajectes.

La complicada situació econòmica, la proximitat de les festes o la suspensió de la paga extra en molts casos, pot suposar que molts clients no comptin amb liquiditat per aprofitar-se del gran dia dels descomptes. Per a aquells que es troben en aquesta tessitura, hi ha diferents opcions de finançament per a quantitats relativament baixes.

Entre les opcions més esteses hi ha la de finançar la compra a la mateixa botiga en línia, ja hi ha molts ecommerces que ofereixen aquesta opció a través de serveis de préstecs de tercers. Una altra possibilitat, i potser una de les més senzilles, és la targeta de crèdit, en algunes el crèdit pot arribar fins a 10.000 euros, no cal canviar de banc i hi ha l'opció de fraccionar els pagaments. D'altra banda, la TAE és superior al d'altres préstecs, com els préstecs ràpids, una altra alternativa que pot adaptar-se a les necessitats de l'usuari, en aquest cas el tipus d'interès sol ser més barat i la recepció dels diners ràpida, encara que pot comportar comissions i els pagaments de les quotes no són tan senzills. Finalment. alguns s'atreveixen amb la bestreta de nòmina, que encara que l'import que ofereix és baix i pot requerir certa vinculació amb el banc, no solen tenir interessos.

Molts dels productes oferts en el Black Friday poden suposar un gran esforç econòmic la resta de l'any, així que remenar aquestes possibilitats, pot esdevenir un gran estalvi a llarg termini.