Compartir

Rita Barberá declara aquest dilluns davant del Tribunal Suprem per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València en el marc de la operació Taula, derivada del cas 'Imelsa'. L'exalcaldessa de València ha acudit de forma voluntària per declarar davant del magistrat Cándido Conde-Pumpido com investigada.

La senadora del Grup Mixt tindrà l'oportunitat d'aclarir si, com van fer els regidors i assessors del PP al seu càrrec al consistori valencià, va fer un ingrés de 1000 euros al partit que li va ser reintegrat en dos bitllets de 500 euros.

En aquesta peça separada del cas 'Imelsa', amb 47 persones imputades més el PP com a persona jurídica, s'investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita. L'objectiu de la declaració de l'exalcaldessa és que aclareixi la seva participació en les donacions.