domingo, 27 septiembre 2020 6:50

Critiquen a Cifuentes per assegurar que els madrilenys financien els serveis andalusos

Cristina Cifuentes va afirmar durant el ple de l'Assemblea de Madrid que els madrilenys estan pagant 3.000 milions d'euros perquè els andalusos tinguin sanitat, educació i altres”. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha rebut dures crítiques per aquesta afirmació.

Diversos polítics han manifestat la seva opinió sobre l'afirmació llançada per Cifuentes. La presidenta andalusa, Susana Díaz, ha criticat els atacs a la seva comunitat i ha acusat Cifuentes de mentir i de practicar un “patriotisme de boutique”. Díaz ha considerat l'afirmació com “una falta de respecte a gent que treballa tant”.

La resta de partits, inclòs el Partit Popular, s'han pronunciat al respecte. Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha proposat la reprovació de Cifuentes i l'ha titllat d '”imprudent” per “intentar ficar el dit a la nafra en termes econòmics amb el finançament econòmic”.

Cifuentes havia assegurat durant el ple que amb la política fiscal que manté el seu Govern s'estan finançant “els serveis bàsics” de diverses comunitats. No és la primera vegada que el PP rep crítiques per fer declaracions despectives cap a Andalusia. Tal com ha recordat Díaz a Canal Sud Ràdio: “Ja ens va passar amb Ana Mato o amb Aguirre, quan no ve dels rufians de torn insultant”.

Els internautes andalusos fan broma amb l'afirmació de la presidenta de la Comunitat de Madrid i s'han convertit en Trending Topic l'hashtag #GraciasCifuentes .