Compartir

La gestora del PSOE va decidir aquest dijous prendre mesures contra aquells integrants socialistes que van trencar la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy.

La catalana Meritxell Batet i la balear Sofia Hernanz han estat apartades de la direcció del grup socialista; mentre que la també díscola Margarita Robles manté el seu lloc de presidenta de la Comissió de Justícia i s'ha mantingut el càrrec de tots els portaveus de comissió del PSC.

Tal com va anunciar en roda de premsa el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, el lloc de Batet queda vacant fins que es decideixi el nou marc de relació entre el PSOE i el PSC. El lloc de Hernanz l'ocuparà el valencià José Muñoz, membre de la gestora.

Jiménez va justificar que els canvis del PSOE “no han d'afectar l'estructura institucional” del Congrés que “no ha de patir canvis”.

Susana Sumelzo, una altra de les diputades que va trencar la disciplina de vot, ha estat rellevada pel salmantí David Tancada com a portaveu de cooperació Internacional al Desenvolupament. Per la seva banda, Rocío Fruits, la díscola gallega, ha estat apartada també de portaveu adjunta d'Ocupació en favor de la canària Tamara Ratlla.

La diputada Zaida Pedrera segueix com a vicepresidenta de la de Seguretat Viària, però perd el càrrec de portaveu adjunta de Defensa, que passa a Adriana Lastra, que es va abstenir en la investidura de Rajoy “per imperatiu”.