sábado, 15 agosto 2020 22:16

Felip VI presideix l'obertura de la Legislatura sense Podem, ERC i EH-Bildu

El monarca, Felip VI, ha presidit aquest dijous al migdia l'obertura solemne de la XI Legislatura. El rei estarà acompanyat per la Reina i les seves filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia.

Felip VI ha assistit des de 1979 a totes les cerimònies d'aquest tipus, aquesta serà la primera vegada que acudeixi com a Rei. Curiosament, la Princesa Leonor té avui l'acarona edat, onze anys, que tenia el seu pare quan va assistir a la cerimònia com Hereu de la Corona.

El Rei tornarà a dirigir-se al Parlament amb un discurs en el qual farà una crida a l'entesa entre els partits i defensarà una Espanya en la qual caben les diferents formes de sentir-se espanyol.

L'obertura de la XII Legislatura sota el regnat de Felip VI ha estat el que més s'ha fet esperar. En totes les ocasions hi ha hagut partits polítics minoritaris que han boicotejat aquestes cerimònies, com ho han fet avui ERC i Bildu. Aquesta serà la primera vegada que un partit amb una àmplia representació al Congrés com Podemos, realitzi una protesta en ple acte al Congrés.