Quantcast

El PSOE comença a destituir els diputats del 'no' a Rajoy

El diputat del PSC José Zaragoza i el balear Pere Joans Pons , han estat els dos primers diputats a rebre les conseqüències de votar 'no' a la investidura de Rajoy . Tots dos han estat apartats dels seus llocs de màxima responsabilitat. Soraya Rodríguez substituirà a Saragossa a la presidència de la Comissió Mixta i Eduardo Madina serà qui substitueixi Pons com a portaveu de la Comissió Mixta.

Antonio Hernando , portaveu del Grup Socialista, no ha volgut confirmar ni desmentir que Saragossa fora a ser apartat de la Comissió, la qual ha estat constituïda aquest dimecres a primera hora del matí i el lloc de Saragossa l'ha ocupat Soraya.

la diputada del PSC, Meritxell Batet , i una de les Balears, Sofia Hernanz , seran apartades dels seus llocs en la direcció del grup parlamentari .

Aquesta decisió serà presa per la Comissió Gestora que es reunirà dijous que ve. A la reunió es reelaborarà la reordenació del grup parlamentari amb la sortida dels seus llocs a tots els que van desobeir el mandat del partit.

Està present el debat de si, a més d'una sanció de 600 euros per a tots i el relleu dels seus càrrecs , la direcció obrirà expedient disciplinari als sis diputats del PSOE. Sobre els set del PSC i les independents, Margarita Robles i Zaida Pedrera , el PSOE no té jurisdicció sobre ells.

El cas de Margarita Robles és significatiu, ja que no només no va ser lleial a l'acordat pel partit, sinó també per les seves declaracions en els mitjans en les que ha presumit de la ruptura de la unitat de vot, segons han assegurat fonts de Ferraz al diari El Mundo. Margarita Robles podria sortir de la Comissió de Justícia i així veure obligada a deixar la presidència de la mateixa .

Comentarios de Facebook