sábado, 26 septiembre 2020 23:26

L'Audiència Nacional absol Zapata per la seva tuit sobre Irene Villa

L'Audiència Nacional ha absolt el regidor d'Ara Madrid, Guillermo Zapata , d'un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme pel qual va ser jutjat el passat 7 de novembre.

la Secció Tercera de la Sala Penal ha sentenciat que el missatge que Zapata va escriure a Twitter sobre Irene Villa , víctima d'ETA, va ser escrit en < / strong> "clau d'humor" , però no en el tipus penal de delicte d'humiliació.

El Tribunal argumenta que "es tracta d'una frase que enllaça la víctima Irene amb altres infortunades per fets delictius que van acabar amb les seves vides, però del que no es percep l'ànim injuriós, o maltractador, davant la falta de continuïtat ".

El tuit al qual es fa referència és un que l'edil madrileny va escriure el gener de 2011 i deia: "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcasser perquè no vagi Irene Villa a per recanvis ".

En la seva declaració, Zapata va defensar que es tractava d'un acudit d'humor negre que "pot no ser graciós, però té formulació d'acudit" i va assegurar que fins que no va ser nomenat regidor no va tenir "cap queixa pel tuit".

La Sala contextualitza aquest comentari en el marc d'altres tuits on Zapata parlava de diferents tipus de víctimes, com els jueus o Marta del Castillo. Uns comentaris que els jutges consideren que més que humiliar les víctimes del terrorisme es tractava de debats "a manera d'acudits macabres, utilitzant la identitat de víctimes de fets delictius".