Compartir

Les primàries de Podemos han donat com a resultat l'elecció de Ramon Espinar com a  nou secretari general de la Comunitat de Madrid. Ramón Espinar era  el candidat de Pablo Iglesias. Ha aconseguit el lloc amb una diferència de menys de 2.000 vots (13.696 enfront de 11.783, el 50,8%).

Aquestes primàries es van presentar com un procés que anava més enllà del nomenament d'un nou secretari general. Mostrava la lluita pel poder entre Esglésies i Errejón, les dues personalitats més fortes del partit.

A més, la setmana passada va sortir a la llum la venda d'un habitatge de protecció oficial, propietat d'Espinar, per la qual va guanyar 20.000 euros. Aquest fet va posar en dubte l'ètica del senador. Molts es van posar de la seva part, entre ells el secretari general.

Van utilitzar com contraatac a aquesta notícia la suposada intenció que tenien els mitjans per influir en el procés de primàries. Tot i això, Espinar ha aconseguit guanyar el procés i fer-se amb el control de l'òrgan de direcció.

Aquesta victòria del candidat afí a Pablo Iglesias reforça la imatge del líder abans del proper congrés nacional de Podemos, denominat Vistalegre 2, on els actuals número 1 i 2 confrontaran els seus projectes. Es preveu que el congrés tingui lloc a principis de l'any 2017.

A més de a la capital, també s'ha seguit un procés de primàries a Extremadura i Andalusia, on els seus dos líders, Teresa Rodríguez i Álvaro Jaén, han estat reelegits en les seves comunitats autònomes.