Quantcast

El Partit Popular convoca el seu congrés nacional al febrer

Fernando Martínez-Maillo ha donat una roda de premsa en què ha anunciat que el Partit Popular durà a terme la seva congrés nacional el proper mes de febrer . Seguidament i fins estiu, se succeiran els congressos tant regionals com locals .

A la convocatòria nacional d'aplicar els estatuts actuals , pel que no s'aplicarà el sistema d ' "un militant, un vot". El vicesecretari d'organització ha dit que en els congressos regionals i locals si es podrà aplicar si en la convocatòria de febrer es modifiquen els estatuts. Ha defensat l'actual sistema dient que el procés de primàries del PSOE va portar a Pedro Sánchez a la seva dimissió.

Aquest congrés pretén renovar el seu credo polític i actualitzar els estatuts que regeixen el propi partit. Un dels punts forts serà el d'establir el sistema de 'primàries', defensat per diferents formacions regionals, com el PP madrileny.

D'altra banda, es posa en qüestió la continuïtat de María Dolores de Cospedal en el lloc de Secretària General després d'assumir el Ministeri de Defensa. Alguns dels components del partit donen suport que segueixi ocupant el seu lloc, però altres en canvi prefereixen que s'ocupi d'aquest lloc algú que pugui dedicar-li més temps.

El proper dilluns es tornarà a reunir la Junta Directiva per a fixar una data concreta per a la celebració del congrés nacional, així com l'equip organitzador. El últim congrés del PP va ser el 2012 , i s'ha anat retardant per les eleccions i el bloqueig institucional.

Comentarios de Facebook