Compartir

El portaveu de Podem al Senat va vendre l'any 2011 una Habitatge de Protecció Pública obtenint amb això una guany de 30.000 euros . Espinar no va arribar a viure en aquesta VPP en cap moment, segons informa la cadena Ser .

Va ??obtenir aquest habitatge tot i no estar empadronat al municipi d'Alcobendas ja que la promotora que va construir els pisos es va reservar un 15% d'ells per assignar-se lliurement . Ramón Espinar va accedir a aquest habitatge per aquesta via i no per l'ordinària.

El preu ajustat a la regulació dels Habitatges de Protecció Oficial ser de 146.224 euros . Per a això va lliurar 52.000 euros en concepte d'entrada. En les declaracions d'aquest matí ha explicat que aquests diners els va obtenir gràcies a un crèdit familiar ja que en aquells dies no tenia cap ingrés i estava estudiant un Màster a la Universitat Complutense de Madrid.

< p> Diverses setmanes després d'obtenir el dret d'adquirir l'habitatge, va sol·licitar una autorització a la Comunitat de Madrid per vendre la mateixa, sense haver trepitjat el pis nou. En aquest període el preu del sòl en aquesta zona va pujar un 31% respecte del moment en què va adquirir la venda. Gràcies a això va aconseguir tenir unaplusvalía de 30.000 euros.

Ramon Espinar ha donat una roda de premsa aquest matí en què ha explicat que tant l'adquisició com la venda de la VPP va ser completament legal. També ha declarat que no es pot comparar aquesta venda individual al frau de les 'vendes voltors' de les habitatge de protecció oficial.

Per la seva banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias , ha escrit al seu compte de Twitter que es tracta d'una conspiració del Grup Prisa contra la formació estatge en ple procés de primarais a Madrid. Espinar és el candidat més proper a Iglesias, en contradicció amb Rita Maestre, pertanyent al sector a favor de Errejón.