Compartir

Després de la primera sessió d'investidura fallida de Marian Rajoy, en la qual tots els socialistes van votar 'no', tal com va acordar el Comitè Federal, el futur de Pedro Sánchez sembla, una altra vegada, incert .

se sospita que l'exsecretari general podria dimitir abans de la segona votació , que tindrà lloc el dissabte 29, per així poder evitar haver que abstenir-se. Aquest fet li impediria poder tornar a presentar-se per digir el PSOE, pel que li tancaria una porta per poder reformar el partit des del seu interior.

D'altra banda, si finalment decideix seguir amb la seva argumentació de no permitr un nou govern del partit Popular, votaria 'no' dissabte que ve. D'aquesta manera es saltaria la disciplina del partit , encoratjat els diputats que encara dubten sobre si absternese o no, a contradir la decisió del màxim òrgan. Les disputes internes que comportaria aquesta acció podria provocar-li grans problemes dins de la seva pròpia formació.

El que sembla menys probable és que Sánchez s'abstingui i permeti governar a Rajoy quatre anys més. Pel que aquestes són dues són les úniques opcions que estudia. Pel que sembla, té més clar votar 'no' , segons declaren fonts pròximes al diputat.

Tot això succeeix en una setmana clau per a la formació de nou govern després de deu mesos de una administració en funcions. Encara Sánchez decideixi no seguir la disciplina del partit, segons els números, el dissabte sortirà molt problablement triat Mariano Rajoy com nou president .