Compartir

La Sala del Penal del Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá per presumpte delicte de blanqueig de capitals . La senadora acudirà, en qualitat de investigada, el dia 21 nov a les 10:30 davant l'Alt Tribunal.

Aquesta investigació deriva d'una exposició raonada, elaborada pel Jutjat d'Instrucció número 18 de València, elevada al Tribunal Suprem. La Fiscalia va decidir recolzar-la en el mes de juliol, procedint a l'obertura de la investigació i a la designació d'un instructor. D'aquesta manera, es va obrir una causa el dia 13 de setembre per investigar-la.

L'exalcaldessa de València està implicada en una peça separada del cas Mesa, el blanqueig del PP valencià, investigat per unes donacions de 1.000 euros realitzades per part de diferents membres del Partit Popular, retornant als mateixos idèntica quantitat però en efectiu, amb dos bitllets de 500 euros.

L'acte del Suprem expressa la necessitat de la declaració de Rita Barberá ja que va efectuar alguna de les donacions de 1.000 euros de la mateixa manera que altres subjectes que ja estan cridats a declarar.

D'altra banda, el magistrat Conde-Pumpido ha imposat una fiança de 3.000 euros al PSOE per a poder exercir l'acusació popular. Es dóna suport al fet de no voler polititzar la justícia, ja que es transformaria el procés judicial en una confrontació política.