martes, 29 septiembre 2020 4:00

Alumnes de la UAM impedeixen un acte de Felipe González

Centenars d'alumnes encaputxats han taponat l'entrada principal de la facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid per impedir l'entrada a l'expresident del Govern Felipe González, qui tenia previst fer una xerrada a migdia. El col·loqui ha estat suspès davant la “violència” de la protesta.

“Fora feixistes de la universitat” o “Felipe González, estàs tacat de sang” eren algunes de les consignes que cridaven els concentrats. A més, portaven caretes amb el nom de José Antonio Lasa i Christian Olaskoaga , membres d'ETA assassinats pels GAL, i l'exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Els manifestants acusaven González de ser un “terrorista” i han desplegat una pancarta en suport als presos d'ETA i una altra amb el lema “no sou benvinguts, Gal, Papers de Panamà, cops d'Estat, terrorisme, manipulació, censura, tortura, oligarques”.

Felipe González havia anunciat la seva participació al costat del president executiu de Prisa, Juan Luis Cebrián , en un “diàleg” titulat 'Societat Civil, Espanya i Europa. El futur no és el que era ', dins de les jornades sobre Societat Civil i Canvi Global que se celebren des d'aquest dimarts.

Finalment, la facultat ha decidit cancel·lar la xerrada, després que els manifestants envoltessin l'aula magna 'Tomás i Valiente'. Mentrestant, a l'interior, romanien un centenar de persones i el personal de la facultat, que intentaven impedir-los el pas.