martes, 29 septiembre 2020 22:26

El jutge cita a declarar sis regidors de Badalona

Sis regidors de l'ajuntament de Badalona han estat cridats a declarar davant del jutge després dels fets ocorreguts el passat 12 d'octubre. Tindran la condició de investigats per un delicte de desobediència gràcies a la denúncia que va interposar el Partit Popular de Badalona.

Hauran d'acudir al jutjat els dies 25 i 26 de octubre . El primer dia, acudirà el regidor que va trencar la sentència del magistrat que obligava a respectar la festa nacional, encara que després ell mateix va dir que es tractava tan sols d'una còpia.

Els fets van passar el dia de la Hispanitat quan van decidir obrir les portes de l'ajuntament per atendre els ciutadans, tot i que existia una prohibició judicial expressa.

Aquesta desobediència va esdevenir una disputa interna entre els components de l'ajuntament de Badalona. El líder del PSC del municipi, Àlex Pastor, va voler postular-se com a substitut de l'actual alcaldessa, Dolors Sabater. Després d'aconseguir el suport dels 10 regidors de què disposava el PP, Miquel Iceta, líder del PSC, ho va rebutjar, fent inviable un nou equip de govern.