lunes, 10 agosto 2020 9:40

El Rei obre una nova ronda de consultes pel 24 i 25 d'octubre

El Rei Felipe VI ha obert una nova ronda de consultes per als dies 24 i 25 d'octubre, per tal de celebrar abans del dia 31 d'octubre les dues sessions d'investidura necessàries en cas que algun candidat reuneixi els suports suficients per ser elegit pel Congrés dels Diputats.

A través d'un comunicat, la Casa Reial ha anunciat aquesta nova ronda de consultes en què el Rei es reunirà amb els representants dels grups polítics. Com ja ha fet en altres ocasions, Felip VI pot proposar un candidat a la presidència del Govern que compti amb els suports necessaris perquè el Congrés dels Diputats li atorgui la seva confiança, o en cas d'absència de candidat, procedir a la dissolució de les dues cambres i convocar noves eleccions generals.

“La finalitat de les consultes és constatar si, de la disposició que li traslladin els representants dels grups polítics amb representació parlamentària, Sa Majestat el Rei pot proposar un candidat a la presidència del Govern que compti amb els suports necessaris perquè el Congrés dels Diputats, si s'escau, li atorgui la seva confiança, o, en absència d'una proposta de candidat, procedir a la dissolució de les dues Cambres i a la convocatòria de noves eleccions generals en el moment que constitucionalment correspongui i amb la ratificació de la presidenta del Congrés “, diu el comunicat.

Previ a aquest anunci, el Rei i la presidenta del Congrés, Ana Pastor, s'han reunit aquest mateix matí per acordar les dates. Pastor farà arribar a la Zarzuela el proper dia 20 d'octubre “la relació de representants designats pels grups polítics”, així com qui representarà al PSOE després de la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general del partit.

Artículos similares