Compartir

La gestora del PSOE ha decidit, aquest matí, substituir diversos càrrecs del partit. D'aquesta manera, Vicente Álvarez Areces substituirà Óscar López com a portaveu del Senat, i Ramón Jáeuregui ocuparà el lloc de Iratxe García com portaveu del Parlament Europeu . No obstant això, Antonio Hernando es manté en el lloc de portaveu del Congrés, i a més assumeix el lloc de president dels tres grups parlamentaris, càrrec que ostentava Pedro Sánchez.

Tant Iratxe García com Óscar López van posar el seu càrrec a disposició de la Gestora al produir-se la dimissió de Pedro Sánchez el passat 1 d'octubre. Hernando també va posar a disposició el seu lloc a causa de la seva afinitat amb Sánchez, però la gestora ha decidit mantenir-lo com a portaveu al Congrés.

L'encarregat de donar aquesta notícia ha estat Mario Jiménez, portaveu andalús de l'actual gestora del PSOE. D'aquesta manera, el Partit Socialista es queda sense representants femenines com a portaveus de les tres Cambres.

D'altra banda, segueix sense establir-se una data concreta per a la celebració del Comitè Federal que debatrà sobre la possible abstenció dels socialistes davant d'una investidura de Mariano Rajoy.