Compartir

El President de la Generalitat ha comparegut aquest matí en els esmorzars d'Europa Press i ha convidat al futur Govern espanyol a negociar tant la data com les preguntes i la interpretació del referèndum sobre la independència catalana. Puigdemont ha admès que es podria crear una proposta per part del govern català i una altra pel govern espanyol i sotmetre-les a votació per així dur endavant la que tingui més vots a favor.

D'altra banda, ha comentat la situació política que es viu a la resta del país, marcada per la inestabilitat. Tot i això, segons el president, el projecte de “desconnexió” se seguirà portant a terme ja que el problema català seguirà existint. “Una Catalunya sense Espanya és possible, i al revés”, segons declaracions de Puigdemont durant la seva intervenció.

Aquest procés d'independència, en el qual l'executiu català es posaria en contacte amb l'estatal, seria un procés més lent però més dialogat. En el mateix moment en què es formés el govern, el President es posaria en contacte amb el president espanyol per concertar una cita. També ha dit que està disposat a reunir-se amb el Rei Felipe VI, tot i que ha rebutjat la seva invitació als actes institucionals del dia 12 d'octubre.

En una altra part del seu discurs, Puigdemont s'ha referit a les accions legals que s'han emprès contra aquells que van dur a terme el 9-N i que durant la setmana passada van sortir a la llum. D'aquesta manera qualifica d'error aquestes accions. A més, ha declarat que si s'arriba a finalitzar el procés judicial, la societat catalana haurà de respondre-hi.