Compartir

Dues acusacions populars del cas Gürtel han demanat que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy , testifiqui en el macrojudici del cas sobre el suposat diners que Luis Bárcenas , extresorer del partit, es va emportar de la 'caixa B' de la formació i va ocultar a Suïssa.

la petició de la Associació d'Advocats Demòcrates d'Europa (Adade) que Rajoy declari com a testimoni en el judici ja va ser rebutjada per la sala, però aquest dimarts ha tornat a ser reiterada. A aquesta petició s'ha sumat una altra acusació exercida pel PSOE.

"És una faceta per la qual crec que algú del PP hauria de declarar, sobre si realment hi va haver aquesta situació d'apoderament de recursos del PP", ha dit < strong> Mariano Benítez de Lugo , advocat de Adade. Pel que ha aclarit que la citació de Rajoy com a testimoni "no és en funció del que avui és, sinó del que va ser".

El passat mes de febrer, la secció segona de l'Audiència Nacional, que jutja aquest macrojudici, va rebutjar citar a Rajoy "sense perjudici que, en un altre moment , es pugui acordar per la Sala que testifiqui de considerar-ho necessari, a la vista del desenvolupament del judici oral ".

a aquesta petició s'ha adherit altra acusació popular del PSOE, segons ha exposat l'advocat Wilfredo Jurat durant la fase de qüestions prèvies i que després el tribunal haurà de resoldre.

Aquest dimarts ha començat el judici de la primera època de la 'Gürtel' , que se celebra a la seu de San Fernando d'Henares (Madrid). Aquest judici s'ha convertit en un dels més mediàtics causa que s'analitzaran els primers anys d'una de les majors trames de corrupció d'Espanya.

Els primers a seure a la banqueta han estat el presumpte capitost de la xarxa, Francisco Correa , l'exsecretari d'Organització del PP gallec Pablo Crespo , l'extresorer popular Luis Bárcenas i altres 35 persones, entre elles una desena d'ex alts càrrecs del PP.