Compartir

Carles Puigdemont s'ha sotmès aquesta tarda el seu càrrec a una moció de confiança al Parlament de Catalunya per demanar el suport de la Cambra i poder tirar endavant els pressupostos de l'any que ve. La CUP , de qui depèn el mandat de Puigdemont, ja va anunciar que abonarien al President. La clau del debat residia en els anuncis que es poguessin fer durant la sessió.

Abans d'anar a l'hemicicle, el president es va reunir amb el seu grup parlamentari. Una reunió en la qual es trobava, entre d'altres dirigents, Artur Mas. Ha estat en aquesta reunió en la qual, segons fonts sobiranistes, el grup ha confirmat el full de ruta independentista que culminaria amb un referèndum a la tardor de l'any vinent.

Durant la sessió, Puigdemont no ha deixat d'avisar la CUP, tot i comptar ja amb el seu suport que " sense pressupostos no es pot governar bé ". " Confio que fins i tot en els moments de més discrepància sabrem estar a l'altura dels ciutadans de Catalunya. Així que si no hi ha voluntat d'aprovar els pressupostos, demano que no votin a favor de la qüestió de confiança i ens estalviem 1 temps valuós ", els ha advertit.

El President ja va advertir a la CUP la necessitat que deixessin de ser un "obstacle" si volien dur a terme el 'Procés'. El Govern planteja al "poder polític espanyol" una única sortida per al procés sobiranista: " referèndum o referèndum ". " Perseguirem l'acord amb l'Estat fins a l'últim moment, però si l'acord no arriba no cessarem en el nostre propòsit ", ha afegit.

Demà serà el torn de rèplica de la resta de grups parlamentaris i el President se sotmetrà a la votació de confiança.