Compartir

El Institut Benlliure de València ha prohibit l'entrada a una jove musulmana per portar hijab, tal com estableix el Reglament de Règim Intern. El centre va elaborar el seu propi reglament i en ell s'estableix que " no està permès cobrir-se el cap o tapar-se total o parcialment la cara dins de l'edifici i en el transcurs de les classes lectives" , únicament si és per malaltia.

Per aquest motiu, aquesta jove de 24 anys, que va acudir per cursar els seus estudis de grau de Turisme de FP, no podrà accedir a les aules fins que no es tregui el hijab, cosa que no està disposada a fer per ser "una part essencial de la seva identitat religiosa".

Segons comenta Francismo Solans, advocat de SOS Racisme , "ella és una noia de 24 anys, de nacionalitat espanyola, i que mai havia tingut problemes en cap centre on ha estudiat per portar mocador" .

La Conselleria d'Educació va enviar a un inspector per mediar amb la direcció de l'institut, però la seva intervenció no va tenir èxit. Així i tot, estan actuant per resoldre el conflicte. Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra , ha assegurat que "portar el mocador al cap no suposa cap denigració col·lectiva, però obligar a treure-se'l pot entrar en conflicte amb l'article 14 de la Constitució ".

Aquest article estableix que " els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social ".