martes, 29 septiembre 2020 23:42

Jaume Matas pacta confessar els seus delictes a canvi de no anar a la presó

L'expresident de les Illes Balears, Jaume Matas, ha pactat amb la Fiscalia Anticorrupció la confessió de tots els seus delictes durant el seu mandat a canvi de la possibilitat de tancar tots aquests casos oberts dels que es l'acusa i evitar així el seu pas per la presó.

Segons informa 'el Mundo', dit acord ha estat aprovat pel fiscal Antonio Salas després de dos intensos anys de negociacions amb Matas a la presó de Segòvia on es troba complint condemna.

En concret, aquest acord parla de les causes més importants que se li acusen: la relacionada amb el palauet de Palma, valorat per Hisenda en 2,5 milions d'euros i també la corrupció generalitzat en l'hospital públic de Son Espades , el procés de contractació es tripijoc i que segons les informacions el va portar a la seu central del PP a Madrid, Gènova, a rebre un sobre en mà d'Álvaro Lapuerta, tresorer per aquella època, perquè afavorís a la constructora OHL de Juan Miguel Villar Mir.

L'expresident balear, a més d'aquestes causes, té encara obertes altres deu per delictes de corrupció, inclosa la possessió d'una caixa 'b' al PP de Mallorca i també la seva relació amb el cas 'Nóos' .