Compartir

Aquest dimarts els equips negociadors de PP i Ciutadans es tornen a reunir en una nova jornada de negociació per tal de rematar l'apartat econòmic i començar amb polítiques socials.

A la sortida de la primera reunió, portaveus dels dos partits van assegurar que existien "coincidències importants" . Han començat el debat per l'economia perquè les dues formacions estan d'acord que són els assumptes més urgents.

Tot i així, en aquest tema hi ha discrepàncies, ja que Ciutadans aposta pel contracte únic, el tracte als autònoms, els complements salarials i l'anomenada 'motxilla austríaca' d'indemnització, punts que el PP no va incloure en el seu programa.

"Fins al final no es podrà saber si votarem a favor o ens abstindrem", va assenyalar Miguel Gutiérrez , secretari general del grup parlamentari de Ciutadans. I és que els dos partits no volen traslladar de moment quins temes van tancant i quins deixen per al final per falta d'acord.

De moment tenen fins al 30 de setembre, dia que comença el debat d'investidura, per tancar el pacte, tot i que fonts de la negociació han assegurat que la intenció és tancar aquest pacte divendres.

D'altra banda, el PP continuarà aquest dimarts la negociació amb Coalició Canària , que també li ha fet arribar les seves propostes perquè la seva única diputada, Ana Oramas, doni suport al candidat popular.