Compartir

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias , ha confirmat que ha conversat amb Pere Sánchez i han acordat que si la investidura de Mariano Rajoy resulta fallida s'exploraran una alternativa . "Espero que abans d'arribar a unes terceres eleccions puguem explorar la possibilitat d'un govern progressista a Espanya", ha afegit.

Iglesias ha dit que s'alegra "que Pedro Sánchez es mantingui en el 'no' Rajoy "i que ara és el moment del líder popular. "Té l'obligació de presentar-se a la investidura", ha anunciat als passadissos del Congrés dels Diputats.

"Fa la impressió que el PP està utilitzant una Taula (la del Congrés), que se suposa que és de tots, per retardar una investidura que s'hauria de produir", ha recalcat Iglesias.

A més, Iglesias ha recordat que després de les eleccions del 26 de juny, ell ja va pronosticar un canvi de posició de Ciutadans (del 'no' a Rajoy a l'abstenció) i que el PSOE permetria un Govern liderat per el PP a través d'una abstenció en la segona votació cosa que espera que no es compleixi, segons ha explicat.

Quan li han preguntat que per què els membres del seu partit han tingut poca presència en els mitjans de comunicació, el líder d'Podem ha dit que és "raonable" esperar, perquè és Rajoy qui ha de presentar les seves suports en el debat d'investidura.

Tot i aquest silenci, Iglesias assegura que ha seguit treballant "de manera intensa" .