Compartir

La Mesa del Senat ha impedit que el nou Partit Demòcrata Català, l'antiga Convergència, tingui grup propi. És la primera vegada des de la Transició en què aquesta formació es queda sense grup.

El PP ha votat en contra (i el PSOE s'ha abstingut) de concedir-li grup al partit , que s'havia unit a altres nacionalistes, entre ells senadors de Bildu, per obtenir grup. Només el PNB, que compta amb un mimebro a la Mesa, s'ha manifestat a favor.

El senador del PP Pedro Sanz ha atribuït el rebuig a problemes tècnics després de la setmana passada s'ajornés la decisió per estudiar-la . Tampoc ha amagat la relació d'aquesta decisió amb l'envit plantejat pel Parlament de Catalunya i en declaracions recollides per El País afirma que " sent una Cambra de representació territorial, el moment polític que estem vivint no és el millor per a saltar-se les normes i afavorir la formació de grup a qui en principi no li correspon ".

la decisió al Senat no teine ??per què condicionar ni crear un precedent de cara al que passi al Congrés dels Diputats, on Convergència també ha presentat un escrit d'al·legacions per sol·licitar grup.