miércoles, 12 agosto 2020 17:32

Echenique ja va pagar en negre al seu asistnete el 2012

El secretari d'Organització de Podem i líder del partit a Aragó, Pablo Echenique, ja va pagar en negre al seu assistent el 2012, tal com revela avui el Heraldo de Aragón. Fins ara es coneixia la situació irregular entre maig de 2015 i març d'aquest any, però el Heraldo de Aragon revela que ja en 2012 aquest assistent, que ajudava a Echenique una hora de dilluns a divendres en les seves tasques diàries, li va comunicar que no podia fer front al pagament de la quota d'autònoms després de la mort de diversos dels ancians per als treballava .

Fins ara la versió oficial d'Echenique i d'altres figures del partit és que la situació irregular s'havia limitat a uns mesos entre 2015 i 2016 en els quals Echenique no va voler tallar la relació laboral per no perjudicar aquest treballador amb família al seu càrrec. Segons la seva versió li hauria pressionat perquè es donés d'alta com a autònom (encara que és responsabilitat de l'empresari assumir la Seguretat Social). Aquestes revelacions posen en dubte les justificacions del líder polític.

En aquella primera època, entre la tardor de 2012 i estiu de 2013, Echenique treballava com a científic al CSIC amb un sou net de 2.464 euros al mes, a més d'un ajut d'uns 300 euros al mes en concepte de dependent.

Echenique ha justificat que per pagar-se l'ajuda que necessitaria com a dependent per ser autònom necessitaria 2.000 euros al mes.

Artículos similares