Compartir

L'autor de la mort de 19 persones en un centre de discapacitats a la localitat de Sagamihara (Japó) ho tenia tot planejat i va avisar de la massacre cinc mesos abans. A través d'una carta enviada al president de la cambra baixa, el jove de 26 anys afirmava que somiava "amb un món on els discapacitats puguin morir en pau " i deixava clar que pensava matar els pacients de la residència Tsukui Yamayuri.

De fet, el seu pla venia detallat al mil·límetre. Satoshi Uematsu , que vivia a escassos cinc-cents metres del centre de discapacitats, explicava que duria a terme l'acció en el torn de nit, quan hi havia menys personal i seria més fàcil d'immobilitzar perquè no poguessin demanar ajuda . Seguidament executaria amb rapidesa als pacients i més tard es lliuraria.

I així va ser. El jove va acudir al centre i en 40 minuts va matar 19 persones i va deixar ferides a altres 25 . "Ho he fet" , va dir a la policia quan va arribar a la comissaria amb tres ganivets ensangonats en una bossa.

Uematsu, que va estar treballant en aquest centre des de desembre de 2012 fins a febrer d'aquest any, justificava la seva acció perquè considera que "la vida de les persones amb discapacitat múltiple és extremadament difícil i per això el meu objectiu és aconseguir un món en el qual aquestes persones puguin rebre l'eutanàsia amb el consentiment d'un tutor ". Per això, animava al Japó "a prendre aquesta decisió inevitable però dura, pel bé de tota la humanitat" .

Una vegada que la nota va arribar a les autoritats, Uematsu va ser detingut i internat en un hospital psiquiàtric però dues setmanes després va ser posat en llibertat ja que van considerar que el seu estat havia millorat i que no suposava un perill per a la societat .

En aquesta mateixa carta difosa per l'agència Kyodo, el jove demanava que se li s'empresonés dos anys, que després se li deixés anar i que se'l dotés d'una nova identitat sota el nom de Takashi Iguro. A més, aquesta petició incloïa cirurgia plàstica i una ajuda financera de 500 milions de iens (4,3 milions d'euros) per començar una nova vida. Una cosa que no es complirà ja que passarà la resta de la seva vida a la presó.