domingo, 27 septiembre 2020 12:10

Un dels terroristes de Normandia estava vigilat amb polsera electrònica

Adel Kermiche, de 19 anys, identificat com un dels assaltants de l'Església de Sant Esteve de Normandia , es trobava en arrest domiciliari des de març i estava sent vigilat amb una polsera electrònica.

Juntament amb un altre assaltant , encara per identificar, va irrompre en una església de la petita localitat de Saint-Étienne-du-Rouvray, a l'Alta Normandia, a l'interior hi havia cinc persones, entre elles el rector, Jacques Hamel, de 82 anys a qui van fer agenollar davant a l'altar per després degollarle a sang freda amb una espasa mentre proferien crits en àrab (Ala és gran). L'escena la van gravar tal com va relatar una de les testimonis, la monja que va aconseguir escapar sense que aquests se n'adonessin donant la veu d'alarma a la policia, que va aconseguir abatirles a trets impedint una tragèdia més gran.

Kermiche havia intentat viatjar dues vegades a Síria utilitzant identitats falses. El seu objectiu era unir-se al DAESH. La primera vegada que se li va arrestar va ser el 23 de març del 2015 a Alemanya. D'allí va ser retornat a França i obligat a acudir regularment a comissaria. La segona vegada que va intentar fugir sota una altra identitat falsa va ser de nou arrestat, aquesta vegada a Turquia, i pres a França fins al 18 de març. Llavors va quedar en arrest domiciliari i amb una polsera electrònica per vigilar els seus moviments.

Segons va explicar i l fiscal parisenc François Molins tenia permís per sortir de casa durant les matins de dilluns a divendres (de 9:30 a 12.30 h) i les tardes dels caps de setmana (de 14:00 a 18:00 h).

En el moment de l'atac , sobre les 10 del matí, a la petita església hi havia una missa a la qual només acudien dues religioses i dues feligresos.

la Policia, alertada per la monja que va aconseguir escapar, va segellar ràpidament els voltants de l'església i va aconseguir abatre els dos terroristes. El autoproclamat Estat Islàmic va reivindicar a través de l'agència afí Amaq l'atac.