Compartir

Alberto Garzón ha estat l'últim dels líders polítics en reunir-se amb Felip VI en aquesta primera jornada de la ronda de consultes. El líder d' Esquerra Unida ha explicat que té la sensació d'estar en una "partida de pòquer" en la qual juguen PP, PSOE i Ciutadans i en la qual "donen per fet que Rajoy governarà" . A més, Garzón demana al PSOE que "abandoni aquesta situació de bloqueig i opti per un govern alternatiu" .

Abans que amb ell, el Rei es reunia amb Javier Esparza, d'Unió del Poble Navarrès (UPN) , que assegurava que el seu partit donarà suport a la investidura de Mariano Rajoy si es presenta a la investidura.

Durant el matí d'aquest dimarts Felip VI ha rebut al representant de Nova Canàries, Pedro Quevedo , que ha reconegut que veu al Rei " més preocupat " per l'actual situació política que al gener. Li ha reiterat el 'no' del seu partit a la investidura de Mariano Rajoy. A la roda de premsa oferta després de la recepció reial, ha dit que la situació política "no està per a moltes festes" atès que "no és senzill" arribar a un acord de governabilitat per al país.

per la seva banda, Isidre Martínez Oblanca, diputat de Fòrum Astúries al Congrés , ha expressat al Rei la seva aposta per Mariano Rajoy com a candidat a la investidura, ja que és el partit que va guanyar les eleccions del 26 de juny. A més, ha culpat al PSOE i Ciutadans del "bloqueig" polític que viu el país.

La diputada d' Coalició Canària, Ana Oramas , ha lamentat la passivitat del PP, que no ha tornat a trucar a la seva formació després d'una reunió en la qual es va parlar d'una possible negociació de cara a la investidura de Rajoy, però "a dia d'avui no hi ha hagut més moviments" . "Senyor Rajoy, si vostè vol governar, comenci a pactar" , ha reclamat Oramas, qui està oberta a negociar el seu suport. A més, demana "valentia" al president de Govern en funcions per presentar-se a la investidura i també "valentia" a la resta de partits per abstenir-se i permetre que governi el PP i arrencada la legislatura.

Dimecres, Felip s'entrevistarà amb Aitor Esteban (PNB), Alexandra Fernández (A Marea), Francesc Homs (CDC), Joan Baldoví (Compromís) i Xavier Domènech (A Comú Podem ).

l'últim dia, el dijous, acudiran les forces de més pes parlamentari, començant amb Albert Rivera (Ciutadans), que acudirà a les 10:30, seguit de Pablo Iglesias (Podem ), que acudirà a les 11:30 a Zarzuela. A les 12:30 ho farà el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i finalitzarà amb el president del Govern en funcions i candidat del PP a la Presidència, Mariano Rajoy, que acudirà a les cinc de la tarda.