Compartir

L'autoproclamat Estat Islàmic ha reivindicat a través de l'agència afí Amaq l'atac perpetrat aquest dimarts en una església de Normandia, al nord de França, on dos homes amb armes blanques han assassinat a un capellà i ferit al coll a una monja.

Aquests dos homes, armats amb ganivets, han estat abatuts per la Policia després de prendre diversos ostatges en una església de la localitat francesa de Saint-Etienne-du-Rouvray, a l'Alta Normandia, prop de Rouen. A més, s'ha detingut una persona sospitosa d'haver col·laborat en el crim.

Segons ha relatat un testimoni a Le Figaro, cinc persones havien estat retingudes a primera hora del matí: un capellà, dues monges i dos fidels. Una religiosa, que va fugir, ha estat qui ha donat la veu d'alarma.

El succés va començar cap a les 9.30 d'aquest matí i han intervingut agents del cos d'elit de la Brigada d'Investigació i Intervenció (BRI) i militars, tot i que un cop allà no es va poder fer per la vida del sacerdot , Jacques Hamel , de 84 anys d'edat.

Segons mitjans francesos, un dels atacants va intentar arribar a Síria a 2015. El jove, originari de la localitat on han tingut lloc els fets, va ser expulsat de Turquia aquest mateix any i retornat a França, on va estar a la presó prop d'un any.