Compartir

La diputada d' Coalició Canària , Ana Oramas , ha lamentat la passivitat del PP, que no ha tornat a trucar a la seva formació després d'una reunió en què es va parlar d'una possible negociació de cara a la investidura de Rajoy, però "a dia d'avui no hi ha hagut més moviments" . "Senyor Rajoy, si vostè vol governar, comenci a pactar" , ha reclamat Oramas, qui està oberta a negociar el seu suport .

A més, demana "valentia" al president de Govern en funcions per presentar-se a la investidura i també "valentia" a la resta de partits per abstenir-se i permetre que governi el PP i arrencada la legislatura.

Oramas arribava a La Zarzuela després de la reunió de Isidre Martínez Oblanca , diputat de Fòrum Astúries al Congrés, amb Felip VI. Oblanca ha expressat al Rei la seva aposta per Mariano Rajoy com a candidat a la investidura, ja que és el partit que va guanyar les eleccions del 26 de juny. A més, ha culpat al PSOE i Ciutadans del "bloqueig" polític que viu el país.

Per la seva banda, el representant de nova Canàries al Congrés, Pedro Quevedo , ha reconegut que veu al Rei "més preocupat" per l'actual situació política que al gener. Li ha reiterat el 'no' del seu partit a la investidura de Mariano Rajoy.

A la roda de premsa oferta després de la recepció reial, ha dit que la situació política "no està per a moltes festes " atès que " no és senzill " arribar a un acord de governabilitat per al país.

AQUESTA TARDA, UPN I IU

< p> Aquesta tarda serà el torn de Javier Esparza , de Unió del Poble Navarrès (UPN) , soci electoral del PP i, partidari d'alçar Rajoy a la Presidència del Govern . L'últim a ser rebut és el coordinador federal d' IU i coalitzat de Podem, Alberto Garzón .

Dimecres, Felip s'entrevistarà amb Aitor Esteban (PNB), Alexandra Fernández (A Marea), Francesc Homs (CDC), Joan Baldoví (Compromís) i Xavier Domènech (A Comú Podem).

l'últim dia, el dijous, acudiran les forces de més pes parlamentari, començant amb Albert Rivera (Ciutadans), que acudirà a les 10:30, seguit de Pablo Iglesias (Podem), que acudirà a les 11:30 a Zarzuela. A les 12:30 ho farà el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i finalitzarà amb el president del Govern en funcions i candidat del PP a la Presidència, Mariano Rajoy, que acudirà a les cinc de la tarda.

RAJOY APEL·LA a lA rESPONSABILITAT

El cap de l'Executiu en funcions, Mariano Rajoy, ha apel·lat a la responsabilitat perquè es desbloquegi l'actual situació i pugui haver govern a Espanya. "Desbloqueig, responsabilitat i reformes. Facilitem entre tots un Govern estable", ha escrit Rajoy en un missatge al seu compte de Twitter.