miércoles, 12 agosto 2020 15:26

Echenique va tenir un assistent sense contracte ni Seguretat Social

El secretari d'Organització de Podem i líder del partit a Aragó, Pablo Echenique, ha mantingut més d'un any a un assistent a casa sense contracte i sense pagar la Seguretat Social, segons informa en exclusiva el Heraldo de Aragón. < / p>

Echenique hauria reconegut a l'esmentat diari la situació irregular en què es trobava el seu empleat, que acudia al punt del matí al seu domicili per ajudar-lo en les seves tasques personals durant una hora. A més, va admetre que la relació laboral es remuntava a fa uns anys i que el treballador va deixar de cotitzar com a autònom en els últims mesos, sense que tingués cobertura de la Seguretat Social.

La llei obliga des de 2013 a l'ocupador a pagar la cotització a les persones que treballaven a la llar familiar. "Ell es pagava els autònoms i va arribar un moment que va deixar de fer-ho. Em va dir que tenia problemes per arribar a final de mes, que la quota era inassumible. Té quatre fills i li vaig donar un temps per a regularitzar la situació. I com no ho va fer, vaig trencar la relació ", va argumentar el polític aragonès.

Des que trenqués la relació laboral amb el seu assistent la passada primavera és la seva dona qui realitza aquestes funcions.

Artículos similares